Loulou Lamotte debuterar som programledare i 'Karlavagnen'. Arkivbild.
Loulou Lamotte debuterar som programledare i "Karlavagnen". Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

De leder "Karlavagnen" i sommar

Föräldraskap med Loulou Lamotte, kärlek med Adam Pålsson och sex efter femtio med Mari Jungstedt – nu är sommarens programledare för "Karlavagnen" i P4 klara.
– Det är lite nervöst såklart, säger Loulou Lamotte.

ANNONS

The Mamas-medlemmen Loulou Lamotte är en av sommarens debutanter bland "Karlavagnen"-programledarna. När det var dags att välja ämne började hon genast att tänka på sina två barn. Slutligen landade hon i att under sina två avsnitt prata om föräldraskapet.

– Jag valde det för att det är livet! Vad är närmast mig? Det är mina barn. Jag kände att det är intressant hur andra ser på föräldraskap, säger hon till TT.

"Många åsikter"

Loulou Lamotte tror samtidigt att det är ett ämne som kan väcka starka reaktioner och diskussioner.

– Jag tycker att det är intressant att man får prata med folk som man absolut inte känner och se hur de tänker. Både föräldrar och de som inte har barn har många åsikter om hur det borde vara, säger hon.

ANNONS

Loulou Lamotte är van att stå i rampljuset, inte minst efter de senaste två årens succéer i Melodifestivalen. Först som körsångare bakom vinnaren John Lundvik, därefter tävlade The Mamas själva och vann. Men någonting som "Karlavagnen" har hon däremot aldrig gjort tidigare.

– Det är ganska nervöst, jag är debutant som programledare överhuvudtaget, det ska bli väldigt roligt att få utmana sig själv.

Van att improvisera

TT: Hur bra är du på att hantera situationer i direktsändning?

– Jag tror att jag kan vara ganska bra. Jag är social av mig och van att träffa människor, jag är van att bli inkastad i situationer där man måste improvisera lite. Jag tror att det kommer vara kul, en cool upplevelse, säger Loulou Lamotte.

"Karlavagnen" drar igång den 22 juni och först ut är Anders Lundin, en av årets 15 debutanter. Bland förstagångssändarna i programmet återfinns även komikern Emma Knyckare, journalisten Parisa Amiri, författaren och programledaren Ylva Hällen och arkitekten Gert Wingårdh.

Fakta: Sommarens programledare

22/6 och 23/6 Anders Lundin

24/6 och 25/6 Anna Charlotta Gunnarsson

26/6 och 28/6 Tony Irving

29/6 och 30/6 Katrin Sundberg

1/7 och 2/7 Måns Möller

3/7 och 5/7 Sissela Kyle

6/7 och 7/7 Mari Jungstedt

8/7 och 9/7 Maria Lundqvist

10// och 12/7 Sarah Dawn Finer

13/7 och 14/7 Emma Knyckare

15/7 och 16/7 Gert Wingårdh

17/7 och 19/7 Ylva Hällen

20/7 och 21/7 Niklas Andersson

22/7 och 23/7 Mattias Nordkvist

24/7 och 26/7 Josefin Johansson

27/7 och 28/7 Katarina Ewerlöf

29/7 och 30/7 Per Naroskin

31/7 och 2/8 Gabriel Forss

3/8 och 4/8 Rickard Olsson

5/8 och 6/8 Parisa Amiri

7/8 och 9/8 Claes-Johan Larsson

10/8 och 11/8 Loulou Lamotte

12/8 och 13/8 Adam Pålsson

14/8 och 16/8 Amanda Ooms

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS