Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På bilden syns ett självporträtt av Vincent van Gogh. Bilden är från en utställning i Nederländerna i januari i år. Bild: Peter Dejong/AP/TT
På bilden syns ett självporträtt av Vincent van Gogh. Bilden är från en utställning i Nederländerna i januari i år. Bild: Peter Dejong/AP/TT

Coronasäker visning av van Gogh i Kanada

Coronapandemin har lett till stängda museer och konsthallar i stora delar av världen, och gjort det svårare för många att få tillgång till konst.

Men en grupp utställare i Toronto i Kanada ville inte låta viruset stoppa dem från att visa verk av den nederländske expressionisten Vincent van Gogh (1853-1890).

Gruppen har därför öppnat en konsthall med två alternativ: Antingen kan besökarna betrakta verken i relativ säkerhet genom att tillämpa social distansering med hjälp av ritade cirklar på golvet, eller se de berömda målningarna inifrån bilen. Det senare alternativet riktar sig bland annat till riskgrupper.

– Du har aldrig haft en upplevelse som denna i din bil, säger Corey Ross som är en av dem som ligger bakom utställningen.

Hallen har plats för tio bilar åt gången som står på markerade parkeringsplatser med motorerna avstängda. Målningarna projiceras på väggarna samtidigt som de ackompanjeras med musik.

– Känslan är nästan som om bilen flyter genom konsten, säger Ross.