Wictoria Johansson, Sonja Aldén, Bruno Mitsogiannis och Johan Boding kvartetten som nu repar ihop sig för årets ”Christmas night”.
Wictoria Johansson, Sonja Aldén, Bruno Mitsogiannis och Johan Boding kvartetten som nu repar ihop sig för årets ”Christmas night”. Bild: Kristoffer Stråberg

”Christmas night” hoppar upp i släden för årets turné

Med lyfta restriktioner flyger julkonserterna ur startblocken. ”Christmas night” kommer till Konserthuset i Göteborg den 19 december.
– Det har varit mycket ångest det senaste året, det är så skönt att det släpper nu, säger sångerskan Wiktoria Johansson.

ANNONS

Showen ”Christmas night” har slädat runt i svenska konserthus sedan 2013 och nu är det alltså dags igen efter två års pandemiuppehåll. Årets upplaga består av de båda välkända sångerskorna Wiktoria Johansson och Sonja Aldén samt musikalartisten Bruno Mitsogiannis och Freddie Mercury-tolkaren Johan Boding.

När GP får tag på Wiktoria Johansson har hon och de övriga samlats för att under tre dagar lägga upp planen för den kommande turnén som startar i Skellefteå den 25 november.

Uppmanar alla att vaccinera sig

– Det är så skönt att få vara kreativ igen tillsammans med kollegor. Det har varit länge nu som jag haft ångest varje gång man träffat någon, även om vi såklart varit försiktiga, säger Wiktoria Johansson som haft en tuff period.

ANNONS

– Jag har kunnat klara mig på besparingar och lite bidrag, men jag har ju jobbat som artist hela mitt vuxna liv och inte haft något annat att falla tillbaka på utan suttit ensam utan inkomst. Det har varit jobbigt att inte veta vad som ska hända och inte ha någon möjlighet att påverka, säger Wiktoria Johansson som uppmanar alla att vaccinera sig.

– Ska vi kunna vara tillsammans och gå på konserter och fira jul ihop så måste alla hjälpas åt, konstaterar hon.

Vill bidra med livsglädje

Både Wiktoria Johansson och Sonja Aldén tror att julkonserterna kommer att kunna spela en extra viktig roll just i år – efter en jul som begränsats av pandemin.

LÄS MER:Oscar Zia leder Melodifestivalen: "En dröm"

LÄS MER:Recension: Premiären av Lotta på Liseberg 20 juni 2021

– Jag har en längtan efter scenen och jag är säker på att många vill samlas på olika sätt. Och musiken är ju viktig i jultider, säger Wiktoria Johansson.

– Vi behöver ge varandra kraft och livsglädje, det vill jag bidra med, säger Sonja Aldén som dessutom tror att årets ”Christmas Night” kommer hålla hög klass rent musikaliskt.

– Det är fyra erfarna och stämsäkra sångare som ska göra det här och jag tror att vi verkligen kommer att kunna utmana oss själva i arrangemangen.

Efter avslutad julturné hoppas Wiktoria Johansson och Sonja Aldén på ett mer normalt 2022. Aldén ska äntligen få ta sig an sin roll i den uppskjutna scenversionen av Hasse & Tages klassiker ”Att angöra en brygga”.

ANNONS

Wiktoria Johansson öppnar för en comeback i Melodifestivalen.

– Jag har sagt att det skulle dröja eftersom det innebar en ganska stor påfrestning när jag var med senast 2019. Men hittar jag rätt låt och blir erbjuden en plats ska jag fundera på det. Det känns ju lockande nu när publiken är tillbaka.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS