Igenbommade Ambassador-teatern i New York i torsdags. 'Chicaco' spelades där fram till för ett drygt år sedan.
Igenbommade Ambassador-teatern i New York i torsdags. "Chicaco" spelades där fram till för ett drygt år sedan. Bild: Mark Lennihan/AP/TT

"Chicago" spikar nypremiär

ANNONS

Broadways långkörare "Chicago" planerar att dra igång igen med premiär i september.

När föreställningen tog paus med anledning av pandemin i mars förra året hade den gått sedan 1996.

Det har varit möjligt att hålla teaterföreställningar i delstaten New York igen sedan början av april, men med som mest 100 åskådare. Det har inneburit att de stora Broadway-evenemangen, som kostar stora pengar att arrangera, har fortsatt ligga lågt. I onsdags meddelade guvernören Andrew Cuomo dock att de kommer få ha öppet och fullsatt från och med september.

Vid nypremiären den 14 september kommer Broadway ha varit nedsläckt i 552 dagar, vilket är den längsta pausen teaterkvarteret har haft sedan de allra första föreställningarna arrangerades där i början av 1900-talet.

ANNONS

Efter veckans besked står det också klart att Broadways främsta långkörare, "Fantomen på operan", ska gå upp igen, med start i oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS