Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Carina och Erik Berg syns i höst i tv-programmet
Carina och Erik Berg syns i höst i tv-programmet "Bergs drömkåk". Bild: Linus Hallsenius/Kanal 5/Dplay

Carina och Erik Bergs husrenovering blir tv

Carina och Erik Berg impulsköpte ett hus i Stockholms skärgård som snart visade sig vara i enormt behov av upprustning. I höst visas deras renoveringsslit i tv-programmet "Bergs drömkåk".

Carina Berg är ett bekant ansikte i tv, det är inte Erik Berg, även om han ofta syns på fotbollsplanen som mittback i Djurgården. Att dagligen ha ett tv-team tätt inpå har därför varit en omställning för honom.

-Jag är normalt sett van vid att prata i tv utan att säga så mycket; man är ju ganska medietränad som fotbollsspelare. Nu kommer man få se vad jag är för person och hur jag tacklar problem med annat än en glidtackling, säger Erik Berg.

Sänds i höst

I höst får vi följa makarna Bergs husrenovering i tv-programmet "Bergs drömkåk" som sänds i Kanal 5 och på strömningstjänsten Dplay. Huset som ligger i Stockholms skärgård hittade Carina och Erik Berg på nätet – de blev kära direkt.

-Vi såg ut som den där emojin med hjärtögon, säger Carina Berg.

Men den romantiska bilden skulle blekna snabbt. Carina och Erik Berg berättar att folk vände i dörren under husets visning, det som på bilder hade sett ut som en dröm var egentligen ett ruckel. Men de valde att slå till, ändå.

-När vi väl började rota i det var det ännu värre än vad vi hade trott. Huset var fullständigt ruttet på många ställen, säger Erik Berg.

Carina Berg flikar in:

-Det var en riktig impulshandling. I många relationer är den ena parten gaspedalen och den andra bromsen – vi är två gaspedaler.

Tummen mitt i handen

I programmet kommer tittarna att följa med från det att huset köps till dess att renoveringen är klar. Carina och Erik Berg bjuder under resans gång in vänner och familj. Men det är ingen avkoppling i skärgården som väntar gästerna.

-Vi bjuder hit dem men vi säger inte vad som väntar, säger Erik Berg.

En av gästerna är Carolina Gynning, som enligt Carina Berg "inte lyfte ett finger". Paret får också god hjälp av ett byggteam – som tur är – då både Carina och Erik Berg säger sig ha tummen mitt i handen. Och medan Erik Berg mest lyfter saker hit och dit under renoveringen, står Carina Berg för underhållningen.

-Jag är den som säger "Heja! Heja!", säger Carina Berg.

När makarna Berg, som väntar tillökning till våren, är färdiga med renoveringen hoppas de att skärgårdshuset ska vara den dröm de först föreställde sig.

-Och då ska vi gå runt här i linnekläder och stråhatt, äta smultron och dricka egengjord saft, säger Carina Berg.

Oskar Carlsson/TT

Carina Berg är född i 1977 i Stockholm och började sin karriär på Sveriges Radio, där hon bland annat var programledare för "Morgonpasset i P3".

2007 programledde hon TV4:s "Idol" och 2008–2012 ledde hon i samma kanal det egna programmet "Berg flyttar in", som gick ut på att hon flyttade in hos svenska kändisar i några dagar.

Därefter har hon mest synts i Kanal 5, där hon bland har gjort programmet "Berg och Meltzer".

På Kristallen 2015 utsågs hon, tillsammans med Christine Meltzer, till årets kvinnliga programledare.

Hon är aktuell med programmet "Bergs drömkåk" som sänds i Kanal 5 och Dplay i höst.

Erik Berg är född 1988 i Falkenberg och är professionell fotbollsspelare.

Han inledde sin fotbollskarriär i Falkenbergs FF och har spelat i klubbar som Malmö FF, Gent (Belgien) och FC Köpenhamn. Åren 2014–2016 spelade han i Sveriges herrlandslag.

För närvarande tillhör han den allsvenska klubben Djurgårdens IF.

Han är liksom hustrun Carina Berg aktuell med tv-programmet "Bergs Drömkåk".