James Cameron. Arkivbild.
James Cameron. Arkivbild. Bild: Jordan Strauss/AP/TT

Cameron: "Avatar 2" är 100 procent klar

ANNONS

Regissören bakom "Avatar"-filmserien James Cameron har som många andra fått skjuta upp sina produktioner på grund av coronapandemin. Nu meddelar han dock att uppföljaren till filmen från 2009 redan är klar och nästan trean också, rapporterar Deadline.

– Vi är 100 procent klara med "Avatar 2" och ungefär 95 procent klara med "Avatar 3", säger han i ett samtal med Arnold Schwarzenegger, filmstjärna och tidigare guvernör i Kalifornien.

I juli beslutade Disney att skjuta på premiären för "Avatar"-filmerna ett år på grund av coronapandemin. I stället för december 2021 kommer "Avatar 2" att få premiär i december 2022 – "Avatar 3", "Avatar 4" och "Avatar 5" skjuts upp till 2024, 2026 och 2028.

ANNONS

Cameron säger att produktionen förlorade ungefär fyra och en halv månad på grund av covid-19 men han är glad över att ha filmat i Nya Zeeland där viruset inte slagit lika hårt som i andra länder.

Avatar hade premiär 2009. Arkivbild.
Avatar hade premiär 2009. Arkivbild. Bild: 20th Century Fox/AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS