BTS. Arkivbild.
BTS. Arkivbild. Bild: Lee Jin-man/AP/TT

BTS sålde bäst i världen

ANNONS

K-popsensationerna BTS är världens bäst säljande artister. Enligt ny statistik från branschorganisationen Ifpi klådde de under förra året artistgiganter som Taylor Swift och Drake när det gäller skivförsäljning, nedladdningar och strömningar.

Att ett band eller en artist som inte kommer från västvärlden toppar Ifpis lista har aldrig hänt tidigare. Än mer sensationellt är att det sydkoreanska bandets låtar till största del inte sjungs på engelska.

"De visar verkligen att musikens kraft ger glädje till och skapar gemenskap hos människor över hela världen", säger Ifpi-chefen Frances Morre i ett uttalande som NME tagit del av.

Sjumannabandet BTS bildades i Sydkorea 2013, och har sedan dess inte bara erövrat den inhemska musikmarknaden utan även toppat listorna i bland annat USA. Förra året utsågs de till årets underhållare av tidskriften Time och fyra år i rad har de blivit det band som det twittras mest om i USA.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS