Bruce Springsteen säljer sin låtkatalog. Arkivbild.
Bruce Springsteen säljer sin låtkatalog. Arkivbild. Bild: John Minchillo

Bruce Springsteen har sålt hela sin låtkatalog

Bruce Springsteen har sålt hela sin låtkatalog till skivbolaget Sony Music. Det rapporterar flera medier. Prislappen ska ligga på omkring 4,5 miljarder kronor, enligt musiktidningen Billboard – och det beskrivs som det dyraste köpet av en artist verk i musikhistorien.

ANNONS
|

Låtkatalogen innehåller över 300 låtar, 20 studioalbum, 23 live-vinyler – bland annat.

Under hela sin 50 år långa karriär har Bruce Springsteen släppt sin musik genom Sony Musics etikett Columbia Records. Han fick ägarskapet över sina album på 80- och 90-talen som som ett incitament för att stanna på Sony Columbia Records.

Dealen kommer ett år efter att skivbolaget Universal Music köpte Bob Dylans låtkatalog för över 300 miljoner dollar, drygt 2,7 miljarder dollar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS