Britney Spears hitlåtar bildar stommen i en ny Broadwaymusikal. Arkivbild.
Britney Spears hitlåtar bildar stommen i en ny Broadwaymusikal. Arkivbild. Bild: Steve Marcus/AP/TT

Britney Spears-musikal till Broadway i sommar

ANNONS
|

Den Britney Spears-inspirerade musikalen "Once upon a one more time" går upp på Broadway i New York nästa sommar, skriver NME.

Den humoristiska musikalen, där Spears låtar går som en röd tråd, handlar om sagoprinsessorna Askungen, Snövit, Ariel och Törnrosa och deras bokklubb. De har bara tillgång till bröderna Grimms sagor till den dag då en god fe ger dem "Den feminina mystiken" av Betty Friedan – som öppnar deras ögon för en värld bortom från "fågelsydda klänningar och prinskyssar".

"Once upon a one more time" skulle ursprungligen ha haft premiär i Chicago 2019, men flyttades fram till april 2020. Då hade pandemin brutit ut och det dröjde till november 2021 innan musikalen fick premiär i Washington DC.

ANNONS

Nu debuterar den på Broadways Marquis Theatre den 23 juni 2023. "Oops I did it again", "Lucky", "Circus" och "Toxic" hör till de 23 Britney Spears-låtar som ingår i musikalens soundtrack.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS