Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Harry Styles under förra årets upplaga av Brit Awards.
Harry Styles under förra årets upplaga av Brit Awards. Bild: Joel C Ryan/AP/TT

Brit Awards med publik – "ett hälsoexperiment"

Årets Brit Awards blir inte bara en musikgala och prisutdelning, utan även ett experiment för att se hur det går att åter samla en stor publik, rapporterar Billboard.
Publiken på plats kommer inte att behöva hålla avstånd eller bära munskydd, men de måste visa ett negativt test och ombeds att testas igen efter galan.

Förra årets Brit Awards, som hölls i februari 2020, var ett av de sista arrangemangen i stor skala innan pandemin satte stopp för publikevenemang.

Årets upplaga, som har skjutits upp från februari till den 11 maj, ser ut att bli den första galan av detta slag med stor publik på plats sedan dess. Omkring 4 000 personer, till största delen vårdpersonal, kommer att släppas in på arenan O2 i London, omkring en femtedel av dess kapacitet.

Och besökarna kommer inte ens behöva hålla avstånd eller bära munskydd. Däremot krävs det att alla visar upp ett negativt covidtest.

Utöver att fira brittiska musikframgångar kommer galan även att fungera som ett slags experiment för hur det fungerar att samla stora folkmassor igen, och arrangörerna samarbetar med brittiska hälsomyndigheter.

"Som en del av den bredare vetenskapliga forskningen kring försöksevenemangen kommer deltagarna också att bli ombedda att ta ett test efter evenemanget för att samla in ytterligare bevis på säkerheten vid inomhustillställningar, med minskad social distansering och utan icke-medicinska hjälpmedel som munskydd", heter det i ett uttalande.

Större konserter har redan genomförts i Spanien och Nederländerna, men då har det förutom negativa test varit krav på att bära munskydd.

Emma Gyllestad/TT