Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andrew Tate, till vänster, och hans bror Tristan i handfängsel i samband med domstolsförhandlingar tidigare i januari. Arkivbild.
Andrew Tate, till vänster, och hans bror Tristan i handfängsel i samband med domstolsförhandlingar tidigare i januari. Arkivbild. Bild: Vadim Ghirda/AP/TT

Andrew Tate en månad till i rumänskt häkte

En domstol i Bukarest, Rumänien, har förlängt Andrew Tates vistelse i häktet med en månad – där den kontroversielle brittisk-amerikanske influeraren tillsammans med sin bror sitter anklagade för våldtäkt och människohandel.

Bröderna greps den 29 december i Bukarest.

– På begäran av åklagaren har domstolen accepterat förlänga häktningen av bröderna Tate till den 27 februari, säger Ramona Bolla, talesperson för landets myndighet mot organiserad brottslighet.

Myndigheterna misstänker att bröderna tillsammans med två rumänska kvinnor skapat en "organiserad kriminell grupp med syfte att rekrytera och exploatera kvinnor".

Enligt åklagare misstänks Tate ha planerat att utnyttja kvinnor, bland annat genom att tvinga dem till att skapa pornografiskt material. Kvinnorna tros ha lurats till prostitution med löften om äktenskap och relationer.