Ben Affleck regisserar film om inspelningen av 'Chinatown'.
Ben Affleck regisserar film om inspelningen av "Chinatown". Bild: Evan Agostini/AP/TT

Affleck regisserar film om "Chinatown"

ANNONS

"Chinatown" från 1974, regisserad av Roman Polanski och med Jack Nickolson och Faye Dunaway i huvudrollerna, tillhör filmhistoriens klassiker. Nu tar den amerikanske skådespelaren Ben Affleck en titt bakom kulisserna för att se vad som egentligen hände under filminspelningen i filmen "The Big Goodbye: Chinatown and the last years of Hollywood", skriver Deadline.

Filmen är baserad på boken med samma namn av Sam Wasson och regisseras av Affleck, som tidigare bland annat stått för regin i "The town", "Good will hunting" och “Live by night”.

I Wassons bok beskrivs hur inspelningen av filmen, som nominerades till elva Oscar och belönades i kategorin Oscar för bästa originalmanus, var av det mer händelserika slaget. Bland annat hamnade regissören Roman Polanski i konflikt med Faye Dunaway, skådespelaren John Huston filmade en scen trots att han var berusad – och den klassiska filmmusiken, som skrevs av Jerry Goldsmith, tillkom under den absolut sista minuten av produktionen.

ANNONS

När filmen planeras att ha premiär är ännu okänt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS