Jukkasjärvi var skådeplats för årets luciasändning i SVT. Arkivbild.
Jukkasjärvi var skådeplats för årets luciasändning i SVT. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

2,2 miljoner tittare såg SVT:s luciakör

ANNONS

Drygt 2,2 miljoner tittare vände sig till SVT för att få luciastämning i år.

Luciasändningen från Jukkasjärvi sågs av totalt 1,85 miljoner tittare i linjär tv, vilket är en mer än dubbelt så stor siffra som i fjol.

Hittills har även 382 000 personer sett programmet på SVT Play.

"Detta är ett mycket speciellt år då vi är många som har saknat de vanliga luciafirandena på skolor, arbetsplatser och äldreboenden. Därför kändes det extra viktigt att kunna erbjuda tittarna en riktigt traditionell lussestämning i tv. Vi är överväldigade av den kärlek som har strömmat in efter söndagens sändning och vill förstås skicka den vidare till alla duktiga barn och ungdomar, musiker och arrangörer som medverkade i programmet. Vackra Jukkasjärvi blev den perfekta inramningen för Lucia 2020", säger Christina Hill, programchef på SVT, i ett pressmeddelande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS