Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åsa Linderborg slutar som kulturchef på Aftonbladet efter tio år. I fortsättning kommer hon vara reporter på tidningen. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Åsa Linderborg slutar som kulturchef på Aftonbladet efter tio år. I fortsättning kommer hon vara reporter på tidningen. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Åsa Linderborg slutar som kulturchef

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg slutar som kulturchef på tidningen efter tio år på posten.

Hon fortsätter att jobba på tidningen som senior reporter, skriver Aftonbladet.

-När jag började sade jag att jag skulle sitta i fem år. Efter sju år bad jag om att få sluta eftersom jag inte tyckte att jag lärde mig mer och för att jag var tvungen att lägga så mycket tid på annat än att skriva men jag blev övertalad att bli kvar ändå. Men nu känns det jätteskönt att lämna den här tjänsten, säger hon i en intervju med den egna tidningen.

I Linderborgs nya uppdrag ingår att skriva fördjupande reportage, kolumner och längre intervjuer, skriver tidningen.

-Det kommer att fortsätta blåsa kring mina texter och jag kommer snarare att trappa upp skrivandet nu, säger hon till Aftonbladet.

Linderborgs tid som kulturchef har kantats av en del kontroverser. Hon fick hård kritik efter att ha publicerat krönikor där Rysslandsforskaren Martin Kragh pekades ut som spion, och tidningens artiklar om Benny Fredriksson, då chef på Kulturhuset Stadsteatern, fälldes av Pressens opinionsnämnd för brott mot god publicistisk sed.