The Weeknd tycker inte att det räcker med att Grammygalan ändrar sina rutiner. Arkivbild.
The Weeknd tycker inte att det räcker med att Grammygalan ändrar sina rutiner. Arkivbild. Bild: Richard Shotwell/AP/TT

The Weeknd fortsätter bojkotta Grammygalan

ANNONS

The Weeknd nöjer sig inte med att Grammygalan ändrar sina rutiner efter kritiken om orättvist nomineringsförfarande. Den kanadensiske artisten fortsätter att bojkotta galan, skriver Variety.

– Förtroendet har varit brutet så länge mellan organisationen bakom Grammygalan och artisterna att det skulle vara oklokt att hissa segerflaggan, säger The Weeknd.

Efter den senaste Grammygalan kritiserades organisationen och anklagades för korruption. The Weeknd blev helt utan nomineringar trots att hands album "After hours" var ett av 2020 års mest sålda.

På fredagen kom nyheten om att organisatörerna bakom Grammygalan ändrar rutinerna efter kritiken. Tidigare har en liten jury, bestående av 15–30 branschrepresentanter vars namn har hållits hemliga, utsett de nominerade. Från och med nästa prisutdelning, som sker i januari 2022, ska i stället samtliga medlemmar i Grammyorganisationen rösta fram nomineringarna – det handlar om över 11 000 röstberättigade personer.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS