Gun Jönsson till vänster, tillsammans med skådespelaren Bertil Norström och Suzanne Ernrup 1984/85. Nu har hon gått ur tiden. Arkivbild,
Gun Jönsson till vänster, tillsammans med skådespelaren Bertil Norström och Suzanne Ernrup 1984/85. Nu har hon gått ur tiden. Arkivbild, Bild: Anders Holmström/TT

Teaterchefen Gun Jönsson är död

ANNONS

Skådespelaren och teaterchefen Gun Jönsson har gått bort, skriver Hallands Nyheter. För svenska folket är hon mest känd för sin roll som Lisa i ”Hem till byn”, som hon också regisserade 2006. Men i Falkenberg drev hon dessutom vad hon själv kallade "världens minsta teater", Teater Boudoir Intim, mellan 1996 och 2010.

Gun Jönsson föddes i Vetlanda och utbildade sig på Operans balettskola och Dramatens elevskola (1954–1957). Hennes liv och karriär skildrades för drygt ett år sedan i tv-dokumentären ”Kaos är granne med Gun”.

– Dokumentären blev hennes sista uppträdande och den fick fin respons. Vi satt hemma hos henne och tittade, vi firade med skumpa och cider, säger Agnetha Andersson på Falkenbergs teater.

ANNONS

Gun Jönsson blev 91 år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS