Skådespelaren och konstnären Sylvester Stallone firar 75 år med en konstutställning på Osthaus Museum i tyska Hagen.
Skådespelaren och konstnären Sylvester Stallone firar 75 år med en konstutställning på Osthaus Museum i tyska Hagen. Bild: Rolf Vennenbernd/DPA/AP

Stallone: Jag kanske borde ha blivit konstnär

ANNONS

Actionhjälten Sylvester Stallone har många strängar på sin lyra. I helgen invigde han sin hittills största konstutställning, "Sylvester Stallone – 75th birthday retrospective" på Osthaus Museum i Hagen i Tyskland.

Utställningen innehåller ett 50-tal verk som stjärnan vid sidan av filmkarriären skapat under närmare ett halvt sekel, skriver Hollywood Reporter.

– Jag kanske borde ha blivit konstnär. Det skulle med säkerhet ha inneburit mycket mindre stress, sade Stallone under vernissagen.

Sylvester Stallone har visat sin konst vid ett fåtal tillfällen tidigare, bland annat i en utställning 2013 på statliga Ryska museet i St Petersburg och på Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain i Nice 2015.

ANNONS

Hagen-utställningen är dock den mest omfattande och blickar tillbaka på Stallones hela produktion, från slutet av 1960-talet fram till i dag.

Hercules O’Clock är ett av verken på utställningen. Pressbild.
Hercules O’Clock är ett av verken på utställningen. Pressbild. Bild: Galerie Gmurzynska/Artwork Sylvester Stallone
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS