Jenny Jägerfeld har sålt filmrättigheterna till sin roman 'Blixtra, spraka, blända!' från 2018.
Jenny Jägerfeld har sålt filmrättigheterna till sin roman "Blixtra, spraka, blända!" från 2018. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Roman av Jenny Jägerfeld blir film

ANNONS

Jenny Jägerfelds första vuxenroman "Blixtra, spraka, blända!" ska bli film. För regi och manus står Ylva Forner som vill utforska "en ny typ av blommig och utmanande exhibitionistisk feminism, gränslöshet och kvinnlig vänskap – allt insvept i rosa vulkanrök" förklarar hon i ett pressmeddelande.

Romanen kom 2018 och handlar om det litterära stjärnskottet Penny Löwe, strax över 20 år som bränt hela förskottet till nästa bok under en vistelse i London tillsammans med sin idol, den skånska Youtubestjärnan Lola. Viktiga teman är destruktiv vänskap och kreativa låsningar.

"Jag vill göra en film som utforskar de stora frågorna om kreativitet och kall, konstnärskap och vad äkthet egentligen är" säger Ylva Forner i pressmeddelandet.

ANNONS

Filmen ”Blixtra, spraka, blända!” beräknas ha premiär 2024.

Erika Josefsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS