Dexter Fletcher går från att skildra Elton Johns liv på film till att blåsa nytt liv i gentlemannatjuven Simon Templar. Arkivbild.
Dexter Fletcher går från att skildra Elton Johns liv på film till att blåsa nytt liv i gentlemannatjuven Simon Templar. Arkivbild. Bild: Frank Augstein

"Rocketman"-regissören tar sig an "Helgonet"

ANNONS

Finns det plats för gentlemannatjuven Simon Templar i det nya 20-talets populärkultur? Det anser i alla fall filmbolaget Paramount som vill ruska liv i figuren i en ny film, och till den har de anlitat "Rocketman"-regissören Dexter Fletcher, skriver Variety.

Simon Templar, som stjäl från de rika och ger till. . . sig själv, dök först upp i Leslie Charteris bok "Meet the tiger" 1928. Han har gestaltats i ett antal tv-serier och filmer, mest känd av dem är 60-talsserien "Helgonet" med Roger Moore i huvudrollen.

Simon Templars senaste äventyr på vita duken var i "Helgonet" från 1997, i regi av Phillip Noyce och med Val Kilmer i titelrollen.

ANNONS
I tv-serien 'Helgonet' spelades privatdetektiven Simon Templar – som körde en P1800 – av Roger Moore.
I tv-serien "Helgonet" spelades privatdetektiven Simon Templar – som körde en P1800 – av Roger Moore. Bild: Volvo
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS