Bokmässan i Göteborg kommer förmodligen inte att äga rum i fysisk form. Arkivbild.
Bokmässan i Göteborg kommer förmodligen inte att äga rum i fysisk form. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Planen: Bokmässan ska bli digital

Bokmässan i Göteborg kommer med stor sannolikhet inte att äga rum på Svenska Mässan i Göteborg i höst. I stället planeras en digital litteraturfestival. Men ännu är inget beslut fattat.

ANNONS
|

Det går inte att genomföra den som planerat på grund av coronapandemin skriver arrangörerna i ett brev till samtliga utställare. Ett formellt beslut kommer att fattas först i slutet av maj, något som Boktugg var först med att berätta.

I stället planerar man att göra en digital litteraturfestival för allmänheten och en digital konferens för lärare och bibliotekarier. Om restriktionerna när det gäller allmänna sammankomster hävs innan slutet av september så kan en mässa i nedbantad form vara en möjlighet. Men i den situation som råder just nu arbetar Bokmässan med att ställa om och anpassa sig till ett digitalt evenemang, skriver man i brevet.

ANNONS

Tidigare har bokförlaget Norstedts meddelat att man hoppar av årets mässa och Förläggareföreningen har krävt ett besked från arrangörerna om huruvida Bokmässan kommer att äga rum i höst eller ej.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS