För musiken till 'Maskeradbalen' står Svenska Kammarorkestern, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Arkivbild.
För musiken till "Maskeradbalen" står Svenska Kammarorkestern, under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Arkivbild. Bild: Karin Nilsson/TT

Opera på Skäret gör "Maskeradbalen"

ANNONS

Opera på Skäret i Bergslagen startar om efter pandemin med en uppsättning av Verdis opera "Maskeradbalen".

"Efter två inställda säsonger vill vi fira vår återkomst med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar vi precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat", säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Två somrar i rad har Opera på Skäret tvingats ställa in sin planerade uppsättning av Puccinis "Turandot". Den kommer i stället att spelas någon av de närmaste säsongerna.

"Maskeradbalen" ska spelas tolv gånger mellan 30 juli och 28 augusti 2022.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS