Tom Cruise hoppas kunna filma i Norge i september, men amerikaner får inte resa dit. Arkivbild.
Tom Cruise hoppas kunna filma i Norge i september, men amerikaner får inte resa dit. Arkivbild. Bild: Brent N Clarke/AP/TT

Norges statsminister nobbar Tom Cruise

ANNONS

Det verkar inte som om Tom Cruise får träffa Norges statsminister Erna Solberg.

– Ärendet har skickats till kulturdepartementet. Det blir inte något möte med Erna Solberg, och därför har vi vidarebefordrat det, säger Tor Aagaard Borgersen vid statsministerns kontor till tidningen Dagens Næringsliv.

Cruise får alltså nöja sig med kulturminister Abid Raja, som har sagt att han gärna tar ett möte med filmstjärnan.

Bakgrunden till skådespelarens önskan är att han hoppas kunna påbörja inspelningen av "Mission impossible 7" på Vestlandet i Norge i september, samtidigt som amerikaner inte får resa till Norge på grund av coronapandemin.

Enligt det norska produktionsbolag som deltar i inspelningen blir det inga norska scener i filmen om inte regeringen lättar på restriktionerna.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS