Alice Aycocks skultpur 'Hoop-La'. Pressbild.
Alice Aycocks skultpur "Hoop-La". Pressbild. Bild: Prinsessan Estelles Kulturstiftelse/Sotheby's at Chatsworth

Monumentala skulpturer i kunglig utställning

ANNONS

Stora skulpturer signerade den amerikanska konstnären Alice Aycock kommer att ställas ut på Djurgården i Stockholm i sommar.

Utställningen arrangeras av Prinsessan Estelles kulturstiftelse, som skapats på initiativ av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Sex skulpturer ur Alice Aycocks serie "Turbulences", som tidigare bland annat visats längs Park Lane i New York, kommer att placeras ut på Djurgården. Inspiration till verken har hämtats ur extrema väderförhållanden.

”Det är en ynnest att få presentera Alice Aycocks första separatutställning i Sverige och vi hoppas att hennes skulpturer på kungliga Djurgården kommer inspirera till många oväntade samtal, nya tankar och reflektioner”, säger Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare på Prinsessan Estelles kulturstiftelse, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Skulpturerna kommer att visas mellan den 7 juni och 27 september.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS