Verk av Amedeo Modigliani på ett museum i Düsseldorf, Tyskland. Arkivbild.
Verk av Amedeo Modigliani på ett museum i Düsseldorf, Tyskland. Arkivbild. Bild: David Duprey/AP/TT

Modigliani på Onlyfans efter nakenförbud

ANNONS

Turiststyrelsen i Österrikes huvudstad Wien publicerar konst på sajten Onlyfans – känd för amatörpornografiska bilder.

Bilder på verk av kända konstnärer som skulle ha marknadsfört staden, har stoppats av sociala medier som Facebook, Instagram och Tiktok, rapporterar DN. Bilderna har tagits bort och i vissa fall har kontona raderats.

Bland annat gäller det verk av den österrikiske expressionisten Egon Schiele och italienaren Amedeo Modigliani, föreställandes halvnakna eller nakna människor, som nu i stället publiceras på Onlyfans.

– Vi ifrågasätter den här typen av censur, för vi tror inte att det är en bra idé att låta en algoritm bestämma över vårt kulturella arv, säger Helena Hartlauer på turiststyrelsen till amerikanska public service-kanalen NPR.

ANNONS

Enbart prenumeranter kan komma åt bilder på Onlyfans. Hittills har omkring 300 personer tecknat en prenumeration på turiststyrelsens sajt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS