Sacha Baron Cohen som den kazakstanske journalisten Borat i 'Borat subsequent moviefilm'. Pressbild.
Sacha Baron Cohen som den kazakstanske journalisten Borat i "Borat subsequent moviefilm". Pressbild. Bild: Amazon Studios/AP

Miljondonation från Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen skänker 100 000 dollar, närmare 900 000 kronor, till välgörenhet i amerikanska Oklahoma City.

ANNONS

Jättedonationen görs i Jeanise Jones namn – den 62-åriga barnvakt som blivit ett av de stora samtalsämnena efter premiären av Cohens nya komedi "Borat subsequent moviefilm".

Jeanise Jones blev ombedd att ta hand om den kazakstanska tonåringen Tutar Sagdijev, men visste inte att flickan i själva verket var skådespelaren Maria Bakalova och att allting filmades för "Borat"-filmen.

Sedan premiären har filmens fans samlat ihop drygt en miljon kronor i stöd till Jones, sedan det framkommit att hon blev av med sitt jobb till följd av coronapandemin. Nu donerar alltså även Baron Cohen, men hans pengar är öronmärkta till mat och husrum för de Oklahoma City-bor som drabbats hårdast av den isstorm med påföljande strömavbrott som nyligen drabbade staden.

ANNONS

Pastorn Derrick Scobey var den som initierade den riktade insamlingen till Jeanise Jones. Angående Sacha Baron Cohens gåva säger han till The Wrap:

– Jag blev helt tagen, men inte förvånad eftersom jag har hört talas om den här mannens stora hjärta. En del grejer i filmen kanske är lite vågade, men hans hjärta är gott.

"Borat subsequent moviefilm" hade premiär den 23 oktober.

Sara Haldert/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS