Några av figurerna som tävlar i tyska versionen av 'The Masked Singer'. Nu kan tävlingen bli internationell. Arkivbild.
Några av figurerna som tävlar i tyska versionen av "The Masked Singer". Nu kan tävlingen bli internationell. Arkivbild. Bild: Rolf Vennenbernd/DPA/AP

"Masked Singer" kan bli global tävling

Succéunderhållningen "Masked singer" kan få en internationell fortsättning där kändisar från olika lokala upplagor av showen runt om i världen möts i en världsomspännande tävling, skriver Variety.

ANNONS

"One world, one masked singer" är titeln på den internationella versionen av programmet som just nu befinner sig i planeringsstadiet.

Producenten Craig Plestis, som äger rättigheterna tillsammans med MBC America, säger att projektet har varit en dröm sedan han började förstå att "Masked singer" skulle bli ett globalt fenomen efter framgångarna i USA.

– Det finns nu i mer än 56 länder och jag ser fram emot att samla delegater från var och en av dem i helt nya kostymer till en episk tävlingsserie som sänds över hela planeten, säger han till Variety.

"Masked singer" hade premiär i Sydkorea 2015 och har sedan dess gjort succé världen över. I USA har programmet har varit en stor framgång för tv-kanalen Fox och i bland annat Belgien, Nederländerna, Tyskland och Spanien har showen vunnit priser som bästa underhållningsprogram.

ANNONS

I Sverige var "Masked singer" TV4:s mest sedda program förra året och vann Kristallen som årets underhållningsprogram.

Svenska kändisar kan få tävla i en internationell version av 'Masked singer'. Arkivbild.
Svenska kändisar kan få tävla i en internationell version av "Masked singer". Arkivbild. Bild: Pillan Thelaus/TV4
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS