Brottaren Harold Sakata som Oddjob i Bondfilmen 'Goldfinger'. Hatten värderas till 390 000 kronor. Arkivbild.
Brottaren Harold Sakata som Oddjob i Bondfilmen "Goldfinger". Hatten värderas till 390 000 kronor. Arkivbild. Bild: PRESSENS BILD

Hatt från James Bond värderad till 390 000

ANNONS

En hatt som användes i den klassiska James Bond-filmen "Goldfinger" har värderats till 390 000 kronor (30 000 pund), i tv-programmet Antiques Roadshow, skriver NME.

Hatten bars av Oddjobb, spelad av Harold Sakata, i 1964 års film, där Sean Connery spelade Bond.

Ägaren är ett stort Bond-fans och hans svärbror som var chaufför för Aston Martin bad filmstudion Pinewood Studios om ett minne från inspelningen av "Goldfinger". Han fick hatten men utan dess stålring.

– När jag var en liten kille ville alla kasta Oddjobs hatt, och som du ser på den så gjorde alla det också, den är helt trasig, sade ägaren i programmet, enligt NME.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS