Skådespelaren och regissören Gunnel Lindblom hyllas med en minneskväll på Dramaten. Arkivbild.
Skådespelaren och regissören Gunnel Lindblom hyllas med en minneskväll på Dramaten. Arkivbild. Bild: Roger Stenberg

Gunnel Lindblom hyllas med kärlek

ANNONS

Med samtal, filmklipp, läsningar och personliga betraktelser hyllas Gunnel Lindbloms gärning som skådespelare och regissör vid en föreställning på Dramaten den 18 december – dagen då Lindblom skulle ha fyllt 90 år.

Det är Dramaten och Filminstitutet som står bakom "En kärleksfull kväll för Gunnel Lindblom", där skådespelare, regissörer och dramatiker som på olika sätt arbetat med eller haft en relation till Lindblom medverkar.

Moderatorer är Hannes Meidal och Stina Ekblad.

Gunnel Lindblom var verksam vid Dramaten i över 50 år, både som skådespelare och regissör. 2017 gjorde hon sin sista roll som Teresias, tillsammans med schäfertiken Orca, i Eirik Stubøs uppsättning "Oidipus/Antigone".

ANNONS

Gunnel Lindblom gick bort den 24 januari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS