En man i San Sebastián bär munskydd för att minska smittspridningen av coronaviruset. Festivalen i staden hölls med krav på att bära munskydd.
En man i San Sebastián bär munskydd för att minska smittspridningen av coronaviruset. Festivalen i staden hölls med krav på att bära munskydd. Bild: Alvaro Barrientos/AP/TT

Georgisk film rosad på San Sebastián-festival

ANNONS

Den fransk-georgiska filmen med den engelska titeln "Beginning" kammade hem utmärkelsen Guldsnäckan för bästa film på filmfestivalen i den baskiska regionen San Sebastián i Spanien. "Beginning" vann dessutom pris för bästa manuskript, och dess regissör Dea Kulumbegashvili vann pris för bästa regissör.

– Jag vill tacka juryn för den här fantastiska, otroliga dagen. Det betyder mycket för mig, det är en stor ära, sade hon på prisceremonin.

"Beginning" är den 34-åriga Kulumbegashvilis debutfilm. Den handlar om en landsbygdsförsamling inom den kristna sekten Jehovas vittnen, med särskilt fokus på ledarens fru som spelas av Ia Sukhitashvili, som vann pris för bästa kvinnliga skådespelare.

ANNONS

Filmen skulle ha haft premiär på filmfestivalen i Cannes, som ställdes in på grund av pandemin. Festivalen i San Sebastian hölls med krav på munskydd och med 40-60 procent färre sittplatser för att minska risken för smittspridning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS