Evert Taubes liv ska filmatiseras och sändas i en ännu okänd kanal om allt går väl. Arkivbild.
Evert Taubes liv ska filmatiseras och sändas i en ännu okänd kanal om allt går väl. Arkivbild. Bild: Ragnhild Haarstad/TT

Evert Taubes liv ska bli tv-serie

ANNONS

Poeten, vissångaren och författaren Evert Taubes liv blir tv-serie om allt går enligt planerna, skriver Expressens tv-blogg Spoiler Alert.

Produktionsbolaget Magic Entertainment Group har köpt rättigheterna till Mikael Timms bok "Evert Taube: livet som konst, konsten som liv" från 1998 och tänker börja spela in redan i år. Just nu siktar man på att Taube-serien ska sändas 2022, även om ingen tv-kanal eller strömningstjänst ännu knutits till produktionen.

"Det är en helt makalös historia som har allt. En episk coming-of-age berättelse om pojken som 1890 föddes dödfödd i Otterhällan i Göteborg, men överlevde, kramade ut allt av livet och lämnade efter sig ett av våra största kulturarv", säger producenten Henrik Jansson-Schweizer i ett pressmeddelande.

ANNONS

Serien ska följa Evert Taube från barndomen på ön Vinga utanför Göteborg, till fattiga konstnärsår i Stockholm, tiden till sjöss och i Argentina samt början av karriären och mötet med hustrun Astri Bergman.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS