Några av dinosaurierna i skulpturparken. Arkivbild.
Några av dinosaurierna i skulpturparken. Arkivbild. Bild: CGP Grey

Dinosaurier hotade av utrotning – igen

ANNONS

De jättelika dinosaurierna riskerar att tappa tårna, eller i värsta fall spricka sönder. Nu sätts de 166 år gamla skulpturerna upp på Historic Englands lista över hotade kulturarv, skriver The Guardian.

Det handlar om den skulpturpark med dinosaurier i naturtrogen storlek som i mitten av 1800-talet skapades och placerades intill Crystal Palace i London. Statyerna gjordes av Benjamin Waterhouse Hawkins, en av de främsta naturhistoriskt intresserade konstnärerna under den viktorianska eran.

De extremt populära bestarna har restaurerats ett par gånger tidigare, men vittrar sönder allt mer. En del har stora sprickor genom hela kroppen, andra verkar vara på gång att tappa tår, tänder och svansar.

ANNONS

– Vi vill inte att de ska utrotas igen, säger Duncan Wilson, vd för organisationen Historic England.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS