Spinneriet Urban Musik är en av fyra pristagare som tilldelats Framtidens Musikpris.
Spinneriet Urban Musik är en av fyra pristagare som tilldelats Framtidens Musikpris. Bild: Ronja Nyström/Four PR

De fick Framtidens Musikpris

ANNONS

Framtidens Musikpris delas ut till fyra pristagare som "upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv". Priserna instiftades av Riksförbundet Unga Musikanter och delades ut vid en digital ceremoni under onsdagen.

Priset för enastående pedagogisk gärning tilldelas musikpedagogen och läromedelsförfattaren Peter "Trumpeter" Svensson.

Den Feministiska Musikbranschfesten tilldelas priset för nyskapande innovativt projekt. Det är ett initiativ för att påverka musiklivet att göra musikbranschen mer jämställd.

Choir Academy får pris för bästa ungdomsinitiativ. Det drivs av tre gymnasieelever som lär ut barnsånger till barn och unga för att skapa integration genom sång och lek.

Spinneriet Urban Musik prisas i kategorin "möjliggörare för ungas komponerande". Spinneriet är en utbildning i musikskapande i Malmö. I juryns motivering står bland annat "de är en pedagogisk förebild vars metodik skapar fantastiska möjligheter för ungas komponerande och borde finnas på alla landets musikskolor".

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS