För stora likheter med händelserna i norska Kongsberg – den danska komedin 'Vildmænd' skjuts upp.
För stora likheter med händelserna i norska Kongsberg – den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp. Bild: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Dansk komedi skjuts upp efter pilbågsdådet

Den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp meddelar den danska grenen av filmbolaget Nordisk film.

ANNONS
|

Likheterna mellan filmens handling och det dåd som utfördes med pilbåge i norska Kongsberg, där fem personer blev dödade av en dansk man på onsdagskvällen, bedöms som för stora.

"Av respekt för de anhöriga väljer vi att skjuta upp premiären. Vi vill understryka att likheterna mellan filmen och gårdagens tragedi är helt slumpmässiga. Men det är viktigt att ta den tid som behövs för att bearbeta tragedin innan det blir möjligt för en dansk publik att uppleva filmen på bio", säger Frederik Honore, marknadschef på danska Nordisk Film i ett uttalande.

"Vildmænd" handlar om den danska familjefadern Martin, som i sin flykt från hamsterhjulet klär ut sig och försöker leva som en "vilde" i de norska bergen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS