Chance The Rapper är aktuell i en kommande konsertfilm, som fångar en hemlig spelning från 2017. Arkivbild.
Chance The Rapper är aktuell i en kommande konsertfilm, som fångar en hemlig spelning från 2017. Arkivbild. Bild: Jason Mendez/AP/TT

Chance the Rapper släpper konsertfilm

En konsertfilm med Chance the Rapper har premiär nästa månad, skriver NME. Den amerikanske rapparen har delat med sig av en trailer för filmen, som går under titeln "Magnificent Coloring World".

ANNONS

Konsertfilmen släpps för att uppmärksamma femårsjubileet av mixalbumet "Coloring Book", som gjorde att artisten tog hem tre Grammies 2016. Han vann i kategorierna "Bästa rapalbum" och "Bästa framförande inom rap". Han blev också den första soloartisten inom rap att ta hem en Grammy för "Bästa nya artist".

Som en del av albumets promotion höll Chance the Rapper ett evenemang i hemstaden Chicago 2016, för att därefter ge sig ut på turnén "Magnificent Coloring World".

Konsertfilmen fångar en hemlig konsert han höll 2017 efter framgångarna på den amerikanska musikgalan, enligt sajten.

Albumet "Coloring Book" gavs endast ut på strömningsplattformar, och Chance the Rapper blev därmed den första artist att vinna en Grammy endast genom strömmad musik. Han var även den första att gå in på den amerikanska Billboardlistan under samma premiss.

ANNONS

Filmen, som regisserats av Jake Schreiber, släpps på utvalda biografer i USA efter att den premiärvisats i Los Angeles den 13 augusti och i New York dagen därpå.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS