Bilen med Johnny Hallydays kista i samband med begravningsceremonin i Paris i december 2017.
Bilen med Johnny Hallydays kista i samband med begravningsceremonin i Paris i december 2017. Bild: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Bråk efter beslut om rockstjärnas grav

ANNONS

Barnen till den avlidne franske rockstjärnan Johnny Hallyday reagerar med bestörtning på nyheten om att pappans kista ska grävas upp, skriver Le Figaro.

Radiokanalen RTL rapporterade i slutet av veckan att Hallydays kista ska grävas upp i samband med att graven ersätts med ett två meter högt gravvalv på samma plats på Lorientkyrkogården på ön Saint-Barthélemy. Beslutet har fattats av hans familj, enligt RTL:S källor. En person som står nära Hallydays änka Laeticia Hallyday säger att rockstjärnan uttryckte önskemål om att begravas i ett gravvalv.

De lokala myndigheterna på ön bekräftar att en ansökan hanteras. Men nu säger barnen att de inte har informerats, utan tvärtom nåddes av nyheten genom pressen.

ANNONS

– Laura är väldigt chockad, säger dottern Laura Smets juridiska ombud.

– David har inte informerats, tillägger sonen David Hallydays advokat.

Gravar från tiden när Saint-Barthélemy var en svensk koloni (1784-1878) måste flyttas för att göra plats åt Hallydays gravvalv, skriver Le Figaro.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs ett felaktigt årtal för när Saint-Barthélemy upphörde vara en svensk koloni.

ANNONS