Anna Pella är årets Folke Bernadotte stiftelse-stipendiat. Pressbild.
Anna Pella är årets Folke Bernadotte stiftelse-stipendiat. Pressbild. Bild: Eva Lindblad

Anna Pella blir Folke Bernadotte-stipendiat

ANNONS

Folke Bernadottes stiftelses stipendium för 2020 tilldelas författaren och journalisten Anna Pella, som skrivit barnböckerna om Funkisfamiljen.

"Hon får stipendiet för det arbete hon gör med att sprida sin kunskap om livsvillkoren för barn med funktionsnedsättning och deras familjer," skriver förlaget Libris i ett pressmeddelande.

Folke Bernadottes stiftelse skriver att Anna Pellas arbete, där barns rätt att uttrycka sina tankar och känslor står i fokus, är extra viktigt för barn i utsatthet och att det därför bör uppmärksammas.

Anna Pella, som just nu arbetar med barnboken "Operation vän i nöd", kommer under året att använda stipendiet till att sprida information till socialtjänst, vård och omsorg och att medverka på konferenser, mässor och temadagar.

ANNONS

"Det är dags att ge barn med funktionsnedsättning och deras syskon en egen röst kring ämnet utsatthet", säger författaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS