Amber Heard utanför rätten i London. Hon vittnar om den misshandel Johnny Depp ska ha utsatt henne för under deras äktenskap. Arkivbild.
Amber Heard utanför rätten i London. Hon vittnar om den misshandel Johnny Depp ska ha utsatt henne för under deras äktenskap. Arkivbild. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Amber Heard vittnar om påstådda misshandeln

I dag fortsätter rättegången där skådespelaren Johnny Depp anklagat den brittiska tidningen The Sun för förtal. Under dagen väntas Depps ex-fru Amber Heard fortsätta vittna om den misshandel hon påstår att Depp utsatt henne för.

ANNONS

Heard inledde denna tredje rättegångsvecka med att vittna om ett flertal händelser där hon säger att Depp bland annat slagit, sparkat och tagit stryptag på henne. Hon uppgav att hon var rädd att Depp skulle döda henne, antingen medvetet eller oavsiktligt, då han blev våldsam när han var påverkad av droger eller alkohol. Depp ska också ha hotat henne till livet vid ett flertal tillfällen.

Depp har hela tiden nekat till alla anklagelser, och menar att det snarare är Heard som stått för de våldsamma inslagen i deras korta men stormiga äktenskap.

Bakgrunden till den uppmärksammade rättegången i London är en artikel från 2018, då The Sun beskrev Johnny Depp som en "hustrumisshandlare". Detta efter att Heard anklagat Depp för misshandel ett par år tidigare. Efter att artikeln publicerats stämde Depp tidningen för förtal.

ANNONS

Rättegången inleddes i London den 7 juli och förväntas avslutas nästa vecka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS