Det var ingen mindre än artisten Tusse som gömde sig i den svarta Sommarskuggedräkten i ”Sommarlov”. Pressbild.
Det var ingen mindre än artisten Tusse som gömde sig i den svarta Sommarskuggedräkten i ”Sommarlov”. Pressbild. Bild: Mattias Ankrah/SVT

Årets Sommarskugga avslöjad

Ända sedan i april har jakten på årets Sommarskugga pågått i "Sommarlov" och i dagens avsnitt kunde programledarna äntligen avslöja att det är artisten Tusse som är årets Sommarskugga.

ANNONS

"Det har varit fantastiskt med alla barn som hela tiden har gissat och som älskar Skuggan och alla bus. Känner mig faktiskt lite ledsen över att det är färdigbusat nu. Jag vill busa mer! Det är inte ofta man får busa så här mycket", säger Tusse i pressmeddelandet.

Tusse, eller Tousin Chiza som han egentligen heter, är den sjunde Sommarskuggan i ordningen och han berättar att det känns overkligt att hemligheten han hållit så länge nu avslöjats.

Flesta trodde det var Oscar Zia

Några av de andra skuggmisstänkta under sommaren har varit Farah Abadi, Tomu och uppfinnaren Olof Ensten (spelad av Olof Wretling). Mest misstänkt bland tittarna var Oscar Zia följd av Tomu på andra plats och tätt därefter Tusse.

ANNONS

"Jag fick en superchock och blev verkligen överraskad. Jag bara skrattade och det var underbart härligt. Jag var inne på att det skulle vara Oscar Zia så jag blev riktigt förvånad", säger programledaren Alex Hermansson i pressmeddelandet.

Sommarskuggan må ha avslöjats, men "Sommarlov" fortsätter att sändas i SVT Barn och SVT Play varje dag fram till den 19 augusti.

Årets Sommarskugga, Tusse, tillsammans med tre överraskade programledare. Pressbild.
Årets Sommarskugga, Tusse, tillsammans med tre överraskade programledare. Pressbild. Bild: Mattias Ankrah/SVT

Fakta: Sommarskuggan tidigare år

2021 Kapten Doris/Marianne Mörck

2020 David Sundin

2019 Hasse Andersson

2018 Caroline Hermansson

2017 Malin Olsson

2016 Chefen på SVT Barn/Jonas Karlström Hay

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS