Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kultur-Avenyn ett dåligt förslag

Stadsbyggnadskontorets planer på att göra Avenyn till en huvudgata för konst- och kultur har väckt sura miner i kulturnämnden. - De har inte fört någon dialog med kulturförvaltningen, säger Thomas Martinsson (MP).

Kulturnämnden, som fått Stadsbyggnadskontorets förslag på remiss, har skickat tillbaka det med uppmaningen: gör om, gör bättre.

- Ja, det kan tolkas lite smågrinigt, men vi tyckte det var viktigt att markera att de borde ha diskuterat det här förslaget med kulturförvaltningen först, säger Thomas Martinsson.

Gestaltningsprogrammet för Avenyn, som är överskriften på förslaget, är en del av arbetet med planen för Kungsportsavenyn och Heden, kvarteren Bergeby och Örbyhus samt kvarteret Sturefors.

Grundidén, att göra Avenyn till ett konst- och kulturstråk, ställer sig kulturnämnden positiv till. Men man påpekar att det krävs en bred samverkan mellan förvaltningarna i det fortsatta arbetet för att skapa det här stråket.

Ni känner er rundade, av Stadsbyggnadskontoret?

- Ja, så känner vi. Särskilt som de vill att kulturnämnden ska vara med och delfinansiera, säger Thomas Martinsson, som nu vill se en omarbetning av programmet.

- Man har inte tagit tillvara vår kompetens och bör därför backa bandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.