Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kristina Lugn. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Krunegård gör musik med Kristina Lugn

Krisen i Svenska Akademien får vänta – nu gör Kristina Lugn musik tillsammans med Markus Krunegård. Akademiledamoten medverkar på popstjärnans kommande album.

Medan kulturvärlden hoppar på stolen för att få mer information om krisen i Svenska Akademien, hinner Kristina Lugn med lite popmusik.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Nu har jag varit i studion hela eftermiddagen med Markus Krunegård, han är en mycket sympatisk person, säger hon till Aftonbladet och tillägger att hennes insats består av "ett slags gestaltning".

- Märkligt nog sammanfaller katastrofen i Börshuset med att det liv jag lämnade när jag gick in i det huset gör sig påmint. Jag kanske rent av skriver en dikt igen, säger hon.

Krunegård å sin sida har lagt upp ett filmklipp på Instagram där Lugn läser en text. Under bilden har han skrivit: "Kristina! Sån tur att ja (sic) får leva samtidigt som du! Ny musik på fredag". Filmklippet avslutas med vad som verkar vara titeln på en ny singel: "Tur att vi lever samtidigt".

Nästa steg i den pågående krisen i Svenska Akademien väntas komma i form av ett officiellt uttalande från kulturinstitutionen. Tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson sa till TT i tisdags att de "kommer att bli klara denna vecka".

Markus Krunegård släppte soloalbumet "Markusevangeliet" 2008 och släppte sin senaste skiva "Härskarens teknik" 2015. Nya skivan kommer den 7 september.