Krögarkungen om den svåra tiden: "Levde under hot"

ANNONS

I måndagens säsongspremiär av "Kockarnas kamp" på TV4 tävlar åtta nya stjärnkockar i matlagning. Krögarkungen Peter Nordin är först ut att bjuda på en förstklassig trerättersmiddag.

Berättar om hotbilden

Under middagen avslöjar han hur det var att leva med en hotbild under tiden då han byggde upp en krogkoncern i Stockholm.

- Vi levde under en kort period under en hotbild där människor någonstans ville få ut pengar. Det fanns stunder då folk klev in och sa att "Peter ska betala 40 miljoner till nästa vecka. Hälsa honom det". Det är klart att det kändes obehagligt, säger Peter Nordin i Kockarnas kamp.

ANNONS

- Att råka ut för något sånt där måste vara fruktansvärt, säger Markus Markus Aujalay, som sitter i juryn i Sveriges mästerkock och är en av de nya deltagarna i programmet.

"Vi drog ögonen åt oss"

Det var 2010 när Peter Nordin sålde den populära Stockholmskrogen Prinsen för att starta nytt som han drabbades av en hotbild.

- Vi drog ögonen åt oss helt enkelt, säger han till TV4 och fortsätter:

- Polisen har haffat några och de säger att hotbilden är borta i dag och det är klart att det känns skönt.

Tävlingar i kvällens program

I kvällens program tävlar kockarna i grenar som att göra hemmagjord korv, riva morötter och mortla svartpeppar.

Peter J Skogström tog hem förra årets upplaga av Kockarnas kamp där han vann överlägset mot Nils Molinder.

Deltagare Kockarnas kamp 2016:

Markus Aujalay: Jurymedlem i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock.

Isabella "Bella" Morrone: Brinner för italiens mat och har en dröm om att öppna en egen italiensk restaurang

Peller Johansson: Tv-kock med hundratals tv-program i ryggen, bland annat Köket och Förkväll och har varit programledare för Årets kock.

Henrik Norström: Tagit silver i Bocuse dÓr. Sitter även som president för Bocuse dÓr Sverige.

ANNONS

Edin Dzemat: Var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2013-2015 som kammade hem ett silver i VM 2014.

Titti Qvarnström: Första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015.

Daniel Müllern: Har ett flertal restauranger bakom sig. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman.

Peter Nordin: Driver tretton krogar. Mormor Maj är hans stora förebild inom svensk husmanskost.

(Källa TV4)

Deltagare Kockarnas kamp 2016:

Markus Aujalay. Jurymedlem i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Isabella "Bella" Morrone. Brinner för italiensk mat och har en dröm om att öppna en egen italiensk restaurang Pelle Johansson. Tv-kock med hundratals tv-program i ryggen, bland annat Köket och Förkväll och varit programledare för Årets kock. Henrik Norström. Tagit silver i Bocuse d'Or. Sitter även som president för Bocuse d'Or Sverige. Edin Dzemat. Var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2013-2015 som kammade hem ett silver i VM 2014. Titti Qvarnström. Första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015. Daniel Müllern. Har ett flertal restauranger bakom sig. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman. Peter Nordin. Driver tretton krogar. Mormor Maj är hans stora förebild inom svensk husmanskost.

(Källa TV4)

ANNONS