Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Kritik mot Beyoncés klädkollektion: "Slaveri"

Superstjärnan Beyoncé lanserade nyligen sin klädkollektion Ivy Park. Men nu riktas skarp kritik mot arbetsvillkoren för fabriksarbetarna, skriver The Sun.

Beyoncé Knowles lanserade nyligen sin klädkollektion Ivy Park. Sportkläderna säljs i Topshop-butiker runt om i världen.

Tidigare har superstjärnan Beyoncé sagt att kollektionen är tänkt att stötta och inspirera kvinnor. Även Topshop har sagt att de vill uppmuntra kvinnor genom sport.

LÄS MER: Beyoncés nya klädkollektion är här

Men nu får klädkollektionen hård kritik.

Arbetarna i Sri Lanka som gör kläderna tjänar nämligen bara 50 kronor om dagen och arbetar 60 timmar i veckan, enligt tidningen The Sun. Det innebär att fabriksarbetarna skulle behöva spendera en hel månadslön för att kunna köpa ett par Ivy Park-leggings.

Arbetarna är framförallt unga kvinnor från fattiga byar. Och många är, enligt The Sun rädda, för att protestera, med tanke på risken för att förlora jobbet.

En kampanj har nu startat som menar att kvinnorna blir behandlade som slavar. 

- Det här är en form av slaveri. Det finns många element som pekar på det. Låga löner och restriktioner för kvinnors rörlighet genom att låsa in dem på natten, säger Jakub Sobik, från organisationen Anti-Slavery International, till The Sun.

Men en talesperson för Ivy Park håller inte med om kritiken.

- Ivy Park har ett omfattande etiskt program. Vi är stolta över våra ansträngningar när det kommer till att inspektera fabrikerna. Vi är också stolta över våra team världen över som arbetar nära våra leverantörer och deras fabriker för att säkerställa vår överensstämmelse, säger talespersonen till The Sun.