Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristin Kaspersen tävlar i årets "Let's dance". Arkivbild.

Kristin Kaspersen klar för "Let's dance"

Programledaren och författaren Kristin Kaspersen är klar för årets upplaga av "Let's dance" i TV4.

Kristin Kaspersen har varit en känd tv-profil i Sverige i över 20 år. Hon har varit programledare för bland annat "Söndagsöppet", Melodifestivalen, "Fångarna på fortet", "Nyhetsmorgon", "Biggest Loser" och Idrottsgalan. Hon började sin tv-karriär 1991 när hon gjorde vädret för TV3 Norge.

Att hon inte har varit med i just "Let's dance" tidigare beror helt enkelt på att hon har tackat nej, flera gånger.

Tävlingsmänniska

- Någon gång funkade det inte jobbmässigt och sen var det en gång när jag kände att 'jag gillar inte att hålla på att tävla'. Jag är en så jobbig tävlingsmänniska, säger Kristin Kaspersen.

Men efter det har hon hört flera som tävlat tidigare understryka hur roligt det var. En av dem som övertygade henne var Jonas Björkman.

- Han sade att det här är så roligt Kristin, det är liksom inte tävling på det sättet.

Kristin Kaspersen har lätt för att sätta stor press på sig själv i tävlingssammanhang. Men den här gången ska hon gå in och fokusera på att ha roligt – och att lära sig dansa.

"Sådan lyx"

- Att få chansen att lära sig den här typen av dans som jag inte har varit i närheten av, och att få träna varje dag med en egen danspartner som bara tar hand om mig. Det är en sådan lyx, säger Kristin Kaspersen.

Som partner får hon Calle Sterner som gör sitt sjunde år i programmet.

- Vi har så roligt! Han har tålamod och när tålamodet tryter så märker jag det. Och han blir väldigt tydlig när jag inte lyssnar.

Tidigare klara deltagare är sångaren Robin Bengtsson, debattören och tidigare handbollspelaren Linnéa Claeson, den före detta skidskytten Magdalena Forsberg, tv-programledaren Freddie "Fab Freddie" Svensson och skådespelaren Dan Ekborg.