Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Wedel släpper bok om lilla blondinen

"Den handlar helt enkelt om alla äventyr som en helt vanlig barnfamilj råkar ut för".

Grattis, Kristian Wedel, vad har du nu hittat på?

– Jag har äntligen tagit mig samman och samlat de bästa kåserierna om den lilla blondinen och hennes bror i bokform. Jag har ju skrivit om kåserier på Världens gångsidan om den lätt förvirrade pappatillvaron i Majorna sedan min dotter Hedvig var mindre än ett år gammal. Och nu går hon i första klass, så det har blivit ganska många texter. Kåserierna om henne och hennes bror är det texter som jag har fått i särklass mest respons på någonsin – och då har jag ändå jobbat på GP i över tjugo år.  

Vad handlar boken om?

– Bokens titel är ju Dansar med nallar och jag tror att det rätt väl sammanfattar läget. Den handlar helt enkelt om alla de äventyr som alla helt vanliga barnfamiljer självklart eller nästan oundvikligt råkar ut för – att en mobiltelefon råkar vattnas med vattenkannna, hur det låter när en julgran välter över ett piano, hur det går en två barn kräver att få springa nakna i en dansk hotellkorridor, hur man bjuder hem Slottsskogens älgar på middag … Kort sagt: allt sånt där som är alldeles bekant för alla som umgås med energiska barn i förskoleåldern.  

Vad tycker din dotter om boken?

– Hedvig är mycket nöjd. Det enda hon ogillar är att jag inte skriver om henne varje dag i tidningen. Det borde inte vara så svårt, tycker hon.  Det finns massor att skriva om – familjens nya undulater, pepparkaksbak och pyssel – och pappa sitter ju ändå på tidningen och latar sig hela dagarna.  Även kåseriernas lillebror – den i dag femårige Zacharias – gillar boken.  Men han har inte riktigt begripit hur böcker trycks och är allmänt förbryllad över att det finns flera exemplar av boken.  Det måste vara otroligt jobbigt, säger han, att skriva så många nalleböcker.  

Apropå det, hur många böcker har du skrivit?

– Det har ju blivit ganska många böcker med GP-material – men det var längesedan jag var så nöjd med en bok som med den här …

Var kan man få tag i den?

– Den säljs förstås i vanliga butiker och i nätbokhandel, men för GP-läsarna är kanske det enklaste sättet att beställa den via Stampens webshop Nytta & Nöje, det vill säga det som tidigare kallades Läsvärdet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.