Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Götherskjöld ser Mariaplans korvkiosk varje dag. "Den är kult, det känns som att den har funnits här längre än själva Majorna"

Korvkiosktak i Majorna blir scen

1969 spelade Beatles på ett tak i London. På söndag är det Majornas tur. Fast taket tillhör en korvkiosk, och bandet är Bättre Än Beatles.

Den näst intill K-märkta korvkiosken nära Mariaplan i Majorna blir rockscen för en dag, när nybildade gruppen Bättre Än Beatles ger en spelning från kioskens tak på söndag.

Det är sångaren Mats Götherskjöld som fått idén. 

- Jag bor nära kiosken och ser den varje dag. En dag tänkte jag bara: vad roligt det vore om man spelade på taket. Sedan gick tankarna till Beatles, som spelade på ett tak i London 1969.

Ägaren till kiosken är en gammal vän, som genast var med på idén, och Mats satte ihop en grupp bestående av honom själv, Martin Olsson och Fredrik Hamrå. Sedan annonserade han ut spelningen på Facebook.

I skrivande stund har över 2 000 personer visat intresse för evenemanget. Det var ett större gensvar än vad Mats Götherskjöld hade räknat med. 

- Det skulle vara en kul grej, som nu har blivit väldigt mycket större än vad vi hade tänkt. Men vi hoppas att allt går bra på söndag. Vi kommer att spela några Beatleslåtar, och kanske bjuda på någon överraskning.