Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

K-pop-stjärnorna i sydkoreanska Girls Generation. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Koreansk gränskonsert vill mäkla fred

"Återigen: Fred!". Det är undertiteln på en stor popkonsert för fred som hålls i helgen invid gränsen mellan Nord- och Sydkorea, skriver BBC.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Konserten äger rum varje år i närheten av den demilitariserade zonen DMZ och kallas just därför för "DMZ-konserten". I år genomförs den dock i en tid då relationen mellan de båda länderna är mer spänd än på länge, där hotet från Nordkoreas senaste robottester kan få Sydkorea att rusta upp militärt.

Konserten är gratis och det sydkoreanska tv-bolaget MBC, som organiserar och sänder konserten, väntar sig tusentals besökare. En rad stora stjärnor inom den så kallade K-pop-genren uppträder, som Girls Generation och BTOB. Konserten spänner över två dagar varav söndagen helt vigs åt klassisk musik, men det är lördagens popkonsert som väntas locka flest fans.

Enligt organisatören är konserthelgen ett försök att uppmuntra en lösning av den koreanska konflikten med hjälp av kulturellt utbyte – även om Nordkorea inte är inblandat och konserten inte heller kan ses därifrån.