Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konserterna som ger dig julstämning

Att gå på julkonsert hör till högtid och tradition för många och möjligheterna att höra levande julmusik är stora de kommande veckorna. Här ett urval av bjällerklang och helga nätter.

19 november – I Juletid – Annedalskyrkan

För trettonde året i rad. Som vanligt med Magnus Johansson och Marcos Ubeda och gästsolist i år är Viktoria Tolstoy.

20 november – Jul med Miskovsky och Moraeus – Konserthuset

Någonstans mellan klassisk musik och lite rockigare akter landar Kalle Moraeus på Götaplatsen med Lisa Miskovsky, ackompanjerade av Hej Kalle bandet.

25 november - 9 december – Peter Jöbacks jul – Gothia Towers

Musikalstjärnan Peter Jöback kommer hem igen till jul och laddar upp inför helgerna med show i Göteborg. Lokala körer och extra allt.

25 november- 13 december – Julkonserten Änglaljus – Tyska Kyrkan

Tenoren John Kluge bjuder traditionsenligt på Änglaljus, med stämningshöjare som marschaller utanför kyrkan, barn som bjuder på pepparkakor, kör i procession och Gladys del Pilar.

26-27 november – Julgalan – Scandinavium

Till förrätten: glöggmingel, julbord, sångtävling, till huvudrätten Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Miss Li, Ola Salo, Hasse Andersson, David Hellenius, Darin, Jill Johnson, och Petter. Till efterrätten DJ och efterfest. Den som inte blir mätt här ...

6-15 december – I väntan på Julboken – Lorensbergsteatern

Hellmans Drengar bjuder på en sag(olik) julkonsert/föreställning i två akter under fyra decemberkvällar. Julsånger blandat med berättelser om vänskap.

9-10 december – Juloratoriet, Gbg Baroque – Tyska Kyrkan

Barockensemblen håller sig till Bach även i juletid och framför hans Juloratorium, i år alla sex kantaterna.

10-12 december – Julkonsert Stilla Natt – Konserthuset

En tindrande julkonsert i barockens tecken ges även av Göteborgs symfoniker och Göteborgs symfoniska kör. Något otippat programleds allt av SVT:s Daniel Sjölin. Nicholas Kraemer dirigerar.

11 december – Anna-Lottas Jul – Tyska Kyrkan

Anna-Lotta Larsson gör sin 22:a rikstäckande julturné och sjunger denna gång in julens budskap tillsammans med pianisten Andreas Landegren samt kör. Klassiskt snitt.

11-12 december – Anders Ekborg, En stilla Jul – Oscar Fredriks kyrka

Efter förra årets Luciakonsert i SVT, inspelad just i Oscar Fredriks kyrka med bland andra Anders Ekborg, är trycket kanske extra stort? Första konserten redan utsåld.

12-13 december – Vintervittring – Annedalskyrkan

Stämning och humor utlovas i denna jul- och luciakonsert av och med kören Canto under ledning av Sverker Domar. Vid flygeln Stefan Wingefors.

12 december - Sissels jul - Lisebergshallen

Sissel Kyrkjebö gör det igen. Och igen. Kommer till Göteborg på julturné.

13 december – Carola: Min Bästa Jul – Konserthuset

En nytänd Carola dubblerar denna kväll med två konserter som sägs ska bli både intima och varma tillsammans med sångerskan.

13 december – Luciakonsert – Oscar Fredriks kyrka

Oscar Fredriks församling fyller sin stora kyrka med publik tre gånger om varje lucia. En högtid för kyrkans flickkör, orkester och solister. Luciakonsertens musikaliska kvalitet är känd. Biljettrusning.

14-15 december – GWO: Julmusikkryss – Kronhuset

"Julmusik, korsord, allsång, fika och upptåg." Göteborg Wind Orchestras julmusikkryss bjuds också tre gånger om och biljetterna brukar ha strykande åtgång.

16 december – Julen är här – Lorensbergsteatern

Peter Johansson och Matilda Grün på sin sjunde julturné och med sig har de skådespelaren och komikern Jesper Sjöberg. Uppbackade av kör och sexmannaband. (Se artikel intill).

16 - 20 december – Jultradi-trion – Göteborgsoperan

Med Duratrion, Operans orkester, barnkör och solister. En jultradition.

17 december – Elvis Christmas – Annedalskyrkan

Elvistolkaren Henrik Åberg bjuder en julkonsert spetsad med klassiska amerikanska julpärlor med inslag av gospel, samt en och annan svensk klassiker.

17-18 december – GWO: Strålande jul – Domkyrkan

Fyra konserter på två kvällar med Göteborg Wind Orchestra, Jeanette Köhn, Christopher Wollter samt elever från Brunnsbo musikklasser. Dirigent: Jerker Johansson.

18 december – Malena Ernman i Decembertid – Konserthuset

Malena Ernman i vinterskrud. I år med Lasse Berghagen, Mats Bergström, Janne Bengtsson och Svenska Stråkensemblen. Klassiskt blandas med folkmusik, jazz och opera.

19 december – Celtic Christmas – Annedalskyrkan

Irländsk, skotsk och engelsk julmusik med West of Eden, Steph Geremiah, Haga Motetkör och The Celtic Brass Quartet.

19 december – När vi närmar oss jul – Draken

Sanna Nielsen och Anders Glenmark gör gemensam sak och närmar sig julen ihop.

20 december – Jul i Folkton – Konserthuset

Populär återvändare efter två års uppehåll. Med Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius, Roger Tallroth, Olle Linder och Lisa Rydberg i en konsert som "doftar halm och gran och dopp i grytan".

20 december – Roger Pontare – Masthuggskyrkan

Roger Pontare har en egen julkonsert i Masthuggskyrkan sedan några år. Ett samarbete med Masthuggskyrkans kammarkör under ledning av Berit Palmgren.

20 december – Christmas Night – Lorensbergsteatern

En trio på väg, varav två från Borås, för att sjunga in julen. Shirley Clamp, Magnus Carlsson och Sonja Aldén.

5-6 januari – GWO: Trettondagskonsert – Kronhuset

Att inleda det nya året med wienermusik och operettpärlor är en lika stark tradition efter julhelgerna som julkonserterna före. GWO bjuder för första gången på trettondagskonsert och gästas av Cecilia Vallinder, sopran, Glenn Kjellberg, tenor. Dirigent Bjarte Engeset.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.