Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kokain på Melodifestivalens efterfest

Upptäckte misstänkt kokain på en toalett efter Andra chansen.

Tidningen Aftonbladet har under vinterns Melodifestivalturné gjort stickprov efter narkotika i olika lokaler där festivalens artister umgåtts och festat tillsammans. På plats i Linköping, i samband med Andra  chansen, gav testet utslag. 

Aftonbladet skriver om hur man hittat misstänkta spår av kokain inne på en av toaletterna under efterfesten till Andra chansen. 

– Det förekommer alkohol på efterfesten och det är helt lagligt. Droger däremot, det kan vi inte tolerera, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till tidningen.

Artisterna upprörda

Även flera artister som Aftonbladet pratat med reagerar mot fyndet.

– Jag har inte märkt av någonting, så lite chockad är man. Enligt mig i mitt huvud, och jag är ju nykter och dricker aldrig, så går jag ju runt och ser allt, och det ser frid och fröjd ut. Men sedan vet man aldrig vad folk gör på rummen och så såklart, säger Boris René.

– Det ska inte förekomma droger överhuvudtaget, speciellt inte i sådana här stora sammanhang så det är jädrigt dåligt, menar Jon Henrik Fjällgren.

Ansvariga på Melodifestivalen tar också avstånd från användande av narkotika och markerar att det råder nolltolerans mot droger i samband med festivalens arrangemang.

"Nolltolerans mot droger"

På festivalens efterfester, som hålls efter varje deltävling, är artister, musikbransch, sponsorer, lokala arrangörer och media inbjudna.

Aftonbladet avvände så kallade kokainservetter för stickprovskontroller på Melodifestivalens efterfester.