Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det stora racet" gör en djupdykning i folkracesporten – med Ellen Bergström, Kodjo Akolor, Magnus Wislander och Elisa Lindström.

Kodjo: "Jag tänkte shit – tänk om jag dör"

Blod, svett, olja – och en våldsam krasch. I SVT-serien "Det stora racet" får fyra kändisar tävla mot varandra i en för dem helt ny bilupplevelse.

Om man placerar en sångerska, en skådespelare, en radioprofil och ett handbollsproffs i var sin folkracebil – vem kommer då först i mål? I den nya tv-serien "Det stora racet" får kändisarna Elisa Lindström, Ellen Bergström, Kodjo Akolor och Magnus Wislander hjälp av fyra olika folkrace-familjer för att bli så bra de bara kan i den folkkära bilsporten.

I slutet ställs de mot varandra i en tävling för att ta reda på vilket team som är bäst.

- Jag tror att alla ändrar karaktär när man sätter sig i bilen, helt plötsligt kommer hornen och armbågarna ut, säger Magnus Wislander, som fått blodad tand för sporten.

- Det svåra nu är att inte tävla vid rödljusen hemma, säger han.

"Måste ringa mamma"

Men under en scen i tv-serien blir det riktigt våldsamt. Under ett race svänger Kodjo Akolor lite försent och bilen börjar volta. Fyra varv hinner fordonet att rulla innan det tar stopp, och ännu fler tankar hinner snurra i radioprofilens huvud.

- Jag tänkte "oj shit fan, nej det var inte så farligt". Sedan tänkte jag att "det här kanske är en uppvärmning för en riktigt hård smäll". Sedan tänkte jag "shit, tänk om jag dör, vad jobbigt om jag hamnar på akuten. Åh nej jag orkar inte ringa min fru och så kommer hon att bli arg och sedan ledsen". Sedan "jag måste ringa min mamma". Och då stannade bilen, berättar han.

Lättare än bilspel

Han klarade sig däremot utan större skador, och samtliga kändisdeltagare beskriver sin upplevelse av programmet i positiva ordalag.

- Det är inte som att köra ett bilspel, det är lättare. Bilspel är jättesvårt. Det här är det roligaste jag har gjort, jag vill köra hela tiden, säger Ellen Bergström.

Programmet har premiär tisdag den 4 september på SVT.