Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Curtis Jackson, alias 50 Cent, spelar den hårdaste skurken i HBO-serien "Power". Han hymlar inte med att han har hämtat en hel del inspiration från sina egna erfarenheter som knarklangare i New York. Arkivbild.

Knarkhandel möter glamour i "Power"

Tv-serien "Power" fortsätter att utforska länkarna mellan New Yorks nattliv och knarkhandel. Rapparen 50 Cent är producent och återkommer som tv-seriens hårdaste skurk när serien drar i gång på HBO Nordic den 18 juli.

- Tänk dig ett möte mellan Shakespeare och berättelsen om den moderna amerikanska knarkhandeln, som är präglat av musik – fast på ett sätt som aldrig blir överdrivet.

Flyr det förflutna

Så beskriver Omari Hardwick tv-serien "Power", där han spelar huvudrollen James "Ghost" St. Patrick – en av New Yorks före detta knarkkungar, som i tv-seriens aktuella tredje säsong fortsätter att fly från sitt förflutna genom sitt nya yrke som glamourös nattklubbsentreprenör. Något som hittills har visat sig vara en svår uppgift, då korsstygnen är täta mellan Det stora äpplets nattliv och undre värld. Det är ett upplägg som onekligen är tacksamt att omsätta i tv-dramatik, precis som invecklade familjeintriger.

Omari Hardwick träffar TT ihop med sina medskådespelare i Los Angeles, och tar upp "bromantik" som en annan aspekt av tv-serien.

- Berättelsen präglas även av brodersrelationen som Ghost har med sin barndomsvän Tommy. Att jag är svart och han är vit, tror jag också är något som många tycker är intressant.

Ekande kärleksintressen

"Power" är särskilt bra på att gestalta just New Yorks mångfald, enligt Lela Loren, som spelar advokaten Angela Valdes, en av Ghosts ekande kärleksintressen från det förflutna.

- Det är en stad som rymmer så många människor från olika kulturer, bakgrunder och livsstilar. Och våra två karaktärer blir en representation av det i ett tragiskt romantiskt spår av tv-serien, där de trots kärleken till varandra befinner sig på olika sidor av lagen. Men inga av karaktärerna är helt goda eller helt onda. En elak karaktär kan till exempel också vara rolig.

Egna erfarenheter

På fel sida av lagen befinner sig definitivt Ghosts tidigare mentor Kanan, spelad av rapparen Curtis Jackson alias 50 Cent, som även har varit med om att skapa tv-serien. Därtill är han en av dess exekutiva producenter. Att avtrycket i tv-serien är stort från hiphopikonens egna våldskantade erfarenheter som knarklangare i New York, bekräftar han utan tvekan.

- Men "Power" skildrar snarare mentaliteten och beteendemönstren hos människor som jag växte upp ihop med, än specifika situationer som jag var med om. Till exempel kan jag känna igen mig i dilemmat hos Ghost. Att han lever i ekonomiskt överflöd och undrar om han skulle ha kunnat ta sig dit på helt laglig väg, och att det är en tanke som föds först när man har pengar.

50 Cent menar att "Power" målar upp en äkta bild av New Yorks nattliv, även om han tycker att den musik som spelas i tv-seriens nattklubbsscener skulle kunna vara vassare på sina håll.

- Musiken är inte alltid densamma som den skulle vara i verkligheten, vilket handlar om budgetering och ibland om att någon har skänkt musik för att de vill höra den på tv. Men jag har försökt göra justeringar av det i säsong tre, så att inte vissa låtar riskerar att bli utfyllnad.